To so polfinalisti 2. sezone Lige ENA

Ljubljana, 2. maj 2018 – Nadvse zanimiva in napeta sezona 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA se nadaljuje s polfinalnimi tekmami. Na izredno izenačenih četrtfinalnih tekmah so morali kar dvakrat o napredovanju v polfinale odločati kazenski streli. Štiri najboljše ekipe, ki se bodo naslednji teden pomerile na prvih polfinalnih tekmah, so ŠD Ribno in NK Begne ter Bubka bar Gofar Brežice in ŠD Asi – Lok orodjarstvo. Obetajo se zanimive polfinalne tekme, ki nam bodo dale dve najboljši ekipi za naziv edinega uradnega državnega prvaka med rekreativnimi ekipami malega nogometa na travi.

Bubka bar Gofar Brežice

Ekipa iz Brežic se je v letošnjo sezono vrnila še močnejša in željna po finalu Lige ENA. Poleg odličnih igralcev se je več kot izkazal trenutno najboljši strelec lige Filip Omerzu, ki je uspešno pošiljal zadetke v nasprotnikovo mrežo. V četrtfinalu so se Brežičani pomerili proti ekipi ŠD Trnava s Savinjske. Na njihovem terenu so zmagali z 1:2, vendar so potem na povratni tekmi igrali neodločeno 1:1. Zaradi prednosti enega zadetka s prve četrtfinalne tekme so se Bubka bar Gofar tako uvrstili v polfinale. Njihov nasprotnik so Šentjernejčani ŠD Asi – Lok orodjarstvo.

Poleg odličnih igralcev se je več kot izkazal trenutno najboljši strelec lige Filip Omerzu, ki je uspešno pošiljal zadetke v nasprotnikovo mrežo (foto: Alen Žgalin).

ŠD Asi – Lok orodjarstvo

Letošnji novinci so že v skupinskem delu pokazali, da bodo posegli po visokih mestih v Ligi ENA. V četrtfinalu so bili njihov nasprotnik ŠD Lokavc s Prebolda, sicer vodilni v domači ligi Tolkec. Na prvi tekmi v gosteh se nekako niso znašli, saj je bila ta kljub veliko priložnosti odločena že na začetku obračuna, ko je za ŠD Lokavc zadel kapetan Miha Žohar in povedel domačine v vodstvo z 1:0. Čeprav so bili ŠD Asi – Lok orodjarstvo na tekmi bolj borbeni in konkretnejši, pa do konca tekme niso uspeli zadeti. Na povratni tekmi doma pa so pokazali vso svojo moč in že po prvem polčasu so vodili z 2:0, razliko pa so do konca tekme samo še povečali na 5:0. Njihov nasprotnik v polfinalu so Brežičani Bubka bar Gofar.

Letošnji novinci ŠD Asi – Lok orodjarstvo so že v skupinskem delu pokazali, da bodo posegli po visokih mestih v Ligi ENA

ŠD Ribno

Aktualni prvaki Lige ENA so iz skupinskega dela gladko napredovali v četrtfinale, kjer pa so imeli kar nekaj težav. Njihov nasprotnik so bili ŠD Loška dolina Andifit, ki so že na prvi tekmi pokazali, da so prišli po napredovanje. Na prvi tekmi je bil rezultat izenačen s 3:3, prav tako pa se je s 3:3 zaključil drugi polčas povratne tekme. O polfinalistu so odločali kazenski streli, v katerih so bili boljši aktualni prvaki. S 6:4* so se tako uvrstili v polfinale, v katerem pa se bodo pomerili proti domačim ligaškim nasprotnikom NK Begne.

Kazenski streli so bili uspešni za aktualne prvake ŠD Ribno in jih popeljali v polfinale.

NK Begne

Nogometaši iz Begunj na Gorenjskem so v četrtfinalu dobili za nasprotnike novince Vipoll Stara Nova vas, ki so bili v skupinskem delu poleg Bubke edini z 10 točkami. Na prvi četrtfinalni tekmi so NK Begne že v prvem polčasu prejeli tri zadetke. Ko je že kazalo, da se NK Begne ne bodo pobrali, se je zgodil preobrat. Z rotacijo igralnih položajev so uspeli zadeti štirikrat za končnih 4:3. Povratna tekma ni ponudila nič manj zanimivih in napetih priložnosti. V prvem polčasu so si NK Begne z organizirano igro priigrali prednost, vendar so v drugem delu domačini iz Stare Nove vasi občutno dvignili raven igre in končali tekmo v svojo korist. Ker je bil skupni rezultat obeh tekem izenačen, so sledili kazenski streli, po katerih so s 5:6* slavili nogometaši iz Begunj. Njihov nasprotnik v polfinalu so aktualni prvaki ŠD Ribno, ligaški nasprotniki v domači ligi.

Na izredno izenačenih četrtfinalnih tekmah so bili šele po streljanju kazenskih strelov uspešnejši NK Begne.