Izenačeno merjenje moči med Bubka bar Gofar in ŠD Asi – Lok orodjarstvo

FOTOGALERIJA

Krška vas, 12. maj 2018 – Na prvi polfinalni tekmi Lige ENA sta se včeraj pomerili ekipi Bubka bar Gofar Brežice in ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja. Oboji željni zmage so tekmo končali z neodločenim izidom z 2:2. Po prvem polčasu so sicer z 2:1 vodili domačini iz Brežic, vendar so potem z avtogolom rezultat spremenili v 2:2. Za Bubko se je ponovno med strelce vpisal Filip Omrezu, ki je z 10 zadetki tudi najboljši strelec lige, drugi zadetek pa je prispeval Matej Zupančič. Pri gostih je bil uspešen Jaka Črtalič. Povratna tekma med ekipama bo potekala v petek, 18. maja, ob 18.45 v Šentjerneju.

Marko Golobič, vodja ekipe Bubka bar Gofar Brežice, je po tekmi dejal, da izenčen izid ni ravno idealen: “Rezultat ni ravno idealen, nam je pa žal predvsem zaradi pozno prejetega zadetka. Kljub temu imamo še vse možnosti za napredovanje v finale Lige ENA.”

Bubka bar Gofar Brežice si želijo letos igrati v finalu Lige ENA (foto: Alen Žgalin).

Strelec zadetka za ekipo ŠD Asi – Lok orodjarstvo Jaka Črtalič je dejal, da so nasprotniki fizično in tehnično dobro podkovani ter izkušeni: “Skozi celotno prvo tekmo smo se na obeh straneh močno borili. Asi smo imeli kar nekaj lepih, vendar neizkoriščenih priložnosti in tako smo tekmo končali z neodločenim izidom. V povratno tekmo gremo sicer z minimalno prednostjo dveh zadetkov v gosteh, vendar vemo, da se niti približno ne smemo zanašati le na to in da moramo tekmo zmagati.”

ŠD Asi – Lok orodjarstvo so edini novinci letošnje sezone Lige ENA, ki so prišli tako daleč (foto: Alen Žgalin).