V četrtfinale Lige ENA iz skupine A Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne

[FOTOGALERIJA] Begunje na Gorenjskem, 20. oktober 2017 – Včeraj sta ekipi skupine A NK Begne in Bubka bar Gofar Brežice odigrali povratno tekmo in si z izenačenim rezultatom z 1:1 (1:1) zagotovili napredovanje v izločilne boje Lige ENA oz. v četrtfinale. Brežičani so prvi povedli, vendar so tudi hitro prejeli zadetek. NK Begne so pokazali dobro predstavo, vendar je bil gostujoči vratar premočen, da bi ga premagali za kaj več kot en zadetek. Izenačen rezultat sta ekipi držali ves drugi polčas in nista zadeli. Za domačine je bil z zadetkom uspešen Elvis Pašić, za goste pa Aleš Jurečič. Bubka bar Gofar Brežice so tako s tremi zmagami in enim izenačenim rezultatom (10 točkami) prvi v skupini. S kakšnim številom točk bodo v osmino finala napredovali Begunjčani, pa bo znano po povratni tekmi, ki jo bodo odigrali z ekipo Elmont Bled.

Kapetan NK Begne Milivoje Garić je mnenja, da so bili na povratni tekmi boljši nasprotnik od Brežičanov: »Mislim, da smo jih danes v vseh elementih nogometne igre nadigrali, žal pa predvsem zaradi naše nezbranosti v zaključku akcij in odličnega vratarja nasprotnikov nismo morali iztržiti več kot izenačenje.« Da je bilo veliko odvisno od vratarja ekipe Bubka bar Gofar Brežice, priznava tudi njihov vodja Marko Golobič: »Na splošno je bila naša predstava sila povprečna, nasprotniki so imeli več priložnosti, smo pa mi imeli odličnega vratarja, ki nam je zagotovil točko.«

Brežičani so veseli napredovanja v četrtfinale in prvega mesta v skupini. »Dosegli smo to, po kar smo na tekmo prišli, in sicer po prvo mesto v skupini,« je dejal Marko Golobič. S prebojem v četrtfinale pa so zadovoljni tudi Begunjčani. »S tako igro, kot smo jo pokazali danes, ko smo dali 110 % od sebe, lahko še daleč pridemo v tem tekmovanju, tako da se že veselimo spomladanskih izločilnih bojev,« je še poudaril Milivoje Garić.

NK Begne 1:1 (1:1) Bubka bar Gofar Brežice

skupina A

strelca zadetkov: Elvis Pašić (NK Begne), Aleš Jurečič (Bubka bar Gofar)