V tem tednu bodo znani polfinalisti letošnje sezone Lige ENA

Ljubljana 16. junij 2020 – Ta teden bodo potekale povratne četrtfinalne tekme letošnje sezone Lige ENA. V četrtek bo vroče na pomurskem koncu. V goste k ŠD Teksas bar Videm ob 19. uri prihaja ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les, k aktualnim prvakom ŠD Arko Ključarovci pa ob 20. uri prihajajo nogometaši iz NK Smola. V petek ob 19. uri se bosta na Gorenjskem srečali ekipi NK Begne in KMN Pečarovci, v nedeljo ob 11. uri pa na Kapelo prihaja ŠD Trnava. 

 

Kar tri pomurske ekipe z zmago na prvi četrtfinalni tekmi

Prve četrtfinalne tekme so bile uspešne za kar tri pomurske ekipe od štirih. Aktualni prvak ŠD Arko Ključarovci je v gosteh z 0:3 (0:1) premagal ekipo NK Smola, KMN Pečarovci je na domačih tleh proti NK Begne slavil s 3:1 (2:0), NK Kapela Ekosen IR paneli pa je z zmago 4:7 (1:3) nadigral ekipo ŠD Trnava. Edina pomurska ekipa, ki je morala premoč priznati nasprotnikom, je ŠD Teksas bar Videm. Motivirani Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les so bili za njih premočni z 2:0 (2:0).

 

Gorenjski ekipi NK Smola in NK Begne bosta morali za napredovanje strniti vrste 

Za NK Smola in NK Begne uvod v izločilne boje Lige ENA ni bil v znamenju zmag. Smola je dobila težkega nasprotnika, aktualnega prvaka lige, ki ga bo morala za napredovanje v polfinale premagati z veliko, a ne nedosegljivo razliko, v Begunje pa prihaja KMN Pečarovci. Za napredovanje v polfinale bosta morali gorenjski ekipi strniti vrste in dodobra preučiti nasprotnikovo igro.

 

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les s ciljem po uvrstitvi v polfinale 

Ekipa z najdaljšim imenom v vseh sezonah Lige ENA do sedaj si je na prvi tekmi priigrala prednost dveh zadetkov, s ciljem po napredovanju v polfinale pa odhaja v četrtek na gostovanje k ŠD Teksas bar Videm. Posavci se vsako sezono uvrstijo visoko, a finala do sedaj še niso videli. Njihov uspeh bo odvisen od motiviranosti in številčnosti ekipe, ki bo potovala v Prlekijo, saj veljajo Videmčani na domačem terenu še bolj močni kot sicer.

 

Bodo nogometaši iz ŠD Trnava na Kapeli dosegli preobrat? 

NK Kapela Ekosen IR panel sicer slovi po izjemni motivaciji, moči na igrišču in podpori navijačev, a savinjske ŠD Trnava ni za podcenjevati. Ekipa, ki je v ligi prisotna že od prve sezone, se je do sedaj dobro spoznala z različnimi nasprotniki in preučila njihove načine igre. V nedeljo bodo tako lovili razliko treh zadetkov, vendar se nam obeta preobrat ali domače slavje Kapelčanov?

 

REZULTATI PRVIH ČETRTFINALNIH TEKEM

 

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les 2:0 (2:0) ŠD Teksas bar Videm

strelci: Rok Baznik, Boštjan Preskar

 

ŠD Trnava 4:7 (1:3) NK Kapela Ekosen IR paneli

strelci za Trnavo: Rok Cizej (2x), Žiga Kvar, Tomaž Kotnik

strelci za Kapelo: Daniel Frčko, Nejc Grandošek (2x), Robert Kurež, Amadej Ribič, Blaž Živko (2x)

 

NK Smola 0:3 (0:1) ŠD Arko Ključarovci

strelci: Luka Nemec, Matej Virag, Rok Vori

 

KMN Pečarovci 3:1 (2:0) NK Begne

strelci za Pečarovce: Jan Bukvič, Damir Fujs, Neven Grah

strelec za Begne: Siniša Miljević

 

Zapisnike tekem najdete tudi na naslednji povezavi: https://smz.eliga.eu/sezona/2019-2020/krog/7