Aktualni prvaki Lige ENA klonili pod motiviranim ŠD Lokavc

Ribno pri Bledu, 28. oktober 2017 – Že po zmagi nad Meniško vasjo so nogometaši iz ŠD Lokavc dejali, da odhajajo v Ribno po zmago, kar se je tudi zgodilo. Na gostovanju pri aktualnih prvakih Lige ENA so zmagali z 1:3 in se uvrstili v nadaljevanje Lige ENA oz. v četrtfinale. Na tekmo so prišli motivirani in z borbeno igro končali prvi polčas z 0:2 v svoj prid. V nadaljevanju so domačini le uspeli zadeti, a zgolj enkrat. Med strelce se je iz vrst ŠD Ribno vpisal Luka Milinkovič, za goste pa so bili uspešni Denis Čater, Gal Dobnikar in Andraž Masnec. Kljub porazu so ŠD Ribno z devetimi točkami prvi v skupini B, saj so v tej sezoni trikrat slavili. Z zmago so si napredovanje zagotovili tudi novinci ŠD Lokavc, ki so v domači ligi Tolkec jesenski del končali na prvem mestu in na lokalnih zelenicah ne poznajo poraza že 33 tekem. V četrtfinalu se bodo pomerili proti ekipi ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja, aktualni prvaki ŠD Ribno pa bodo moči merili z ekipo ŠD Loška dolina Andifit.

Vodja ŠD Ribno Blaž Ažman pravi, da so šli v tekmo odločeni, da odigrajo resno in pošteno, saj so imeli napredovanje že zagotovljeno, nasprotna ekipa pa je rabila točke za napredovanje: »Vseeno pa imam občutek, da smo nasprotnike v podzavesti kanček podcenjevali, kar so znali dobro izkoristiti.« Z dodatno mero motivacije so v Ribno prišli letošnji novinci ŠD Lokavc. »Z odlično spodbudo, zmago iz Meniške vasi, smo krenili na gostovanje v Ribno. Ob misli, da nas zmaga pelje v nadaljevanje tekmovanja, smo v tekmo krenili odločno, da dosežemo še drugo zmago,« je dejal njihov vodja Klemen Slana.

Sama tekma je pokazala veliko borbenosti iz obeh strani. »Igrišče je bilo razmočeno in težko za igranje, zato sta še toliko bolj prišli do izraza borbenost in želja,« je dejal Blaž Ažman. Se je pa motiviranost in borbenost gostov pokazala že na začetku tekme. »Motivirani lahko premagamo prav vsakogar in končni rezultat 1:3 v našo prid kaže na to, da lahko posežemo še daleč,« je še sporočil Klemen Slana.

Kako pa se bosta obe ekipi odrezali v nadaljnjih tekmah, bo znano aprila 2018 v četrtfinalu.

ŠD Ribno 1:3 (0:2) ŠD Lokavc

skupina B

strelci: Luka Milinkovič (ŠD Ribno), Denis Čater (ŠD Lokavc), Gal Dolinar (ŠD Lokavc), Andraž Masnec (ŠD Lokavc)