To je osem ekip, ki napreduje v četrtfinale 2. sezone Lige ENA

Ljubljana, 2. november 2017 – Slovenska malonogometna zveza (SMZ) je zaključila z jesenskim delom 2. sezone 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA. V skupinskem delu se je za napredovanje borilo 12 ekip, osem pa jih napreduje v spomladanski četrtfinalni del. Iz skupine A gresta v izločilne boje Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne, iz skupine B aktualni prvaki ŠD Ribno in ŠD Lokavc, iz skupine C ŠD Asi – Lok orodjarstvo in ŠD Loška dolina Andifit ter iz skupine D Vipoll Stara Nova vas in ŠD Trnava. Mesto najboljšega strelca si do sedaj s sedmini zadetki delita Filip Omerzu iz Bubka bar Gofar Brežice in Rok Grašič iz ŠD Ribno. Znani so tudi že pari četrtfinalnih obračunov, ki bodo potekali predvidoma v aprilu. Vodja lige Simon Detellbach je nad potekom skupinskega dela zadovoljen: »Jesenski del je potekal normalno in brez večjih zapletov. Nadgradili smo komunikacijo med ekipami in vodstvom in samo resnost tekmovanja. Moram pohvaliti vse ekipe za korekten odnos, njihov trud pri organizaciji tekem in poštenost, saj so v večini pokazali razumevanje do nasprotnikov pri dogovarjanju o terminih tekem. Fair play in druženja sta na prvem mestu, šele potem pride tekmovalnost.«

»Čestitam vsem ekipam, ki so se uvrstile v izločilne boje. Ostalim pa bo skupinski del služil kot dodatne izkušnje za novo sezono. Z vidika SMZ-ja zagotavljam, da bomo spomladi še dodatno dvignili raven tekmovanja. Z mislimi smo tudi že pri naslednji sezoni, saj so tik pred dokončanjem in uskladitvijo tudi malonogometna pravila, ki bomo temeljni kamen vseh naslednjih sezon in marsikaterih lokalnih lig,« je še dodal vodja Lige ENA in generalni sekretar SMZ Simon Detellbach.

V skupini A napredovali Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne

Bubka bar Gofar Brežice so letos s tremi zmagami in enim neodločenim izidom pristali na prvem mestu in so poleg ekipe Vipoll Stara Nova vas edini z 10 točkami. Rezultat so si priigrali z odličnimi obrambami vratarja in vedno točnim Filipom Omerzujem. NK Begne so 2. sezono začeli nekoliko zadržano, a so z vsako tekmo pokazali več. Dvakrat so premagali Elmont Bled ter igrali neodločeno z Bubko, tako da so s sedmimi točkami drugi v skupini. Od napredovanja so se morali posloviti novinci Elmont Bled. Kljub njihovi borbenosti na igrišču pa sta bili nasprotni ekipi za njiju obakrat premočni.

Bubka bar Gofar Brežice so letos s tremi zmagami in enim neodločenim izidom pristali na prvem mestu in so poleg ekipe Vipoll Stara Nova vas edini z 10 točkami.

NK Begne so 2. sezono začeli nekoliko zadržano, a so z vsako tekmo pokazali več.

V skupini B napredovali ŠD Ribno in ŠD Lokavc

Aktualni prvaki Lige ENA ŠD Ribno, ki so v prvi sezoni v finalu po kazenskih strelih premagali ekipo Transpak Ključarovci, tudi v letošnji sezoni napredujejo v četrtfinale. Zmage so nizali vse do zadnje tekme v skupini, na kateri so klonili proti ŠD Lokavc. Z devetimi točkami so se uvrstili na prvo mesto v skupini, drugi pa so ŠD Lokavc s šestimi točkami. ŠD Lokavc so letošnji novinec v ligi in tudi trenutno prvouvrščeni na lestvici domače lokalne lige. Poraženci te skupine so prav tako novinci, in sicer ekipa Meniška vas. Z eno zmago in tremi točkami zasedajo zadnje mesto. Z malo več želje po napredovanju bi bili lahko večji trn v peti obema nasprotnikoma.

ŠD Ribno so nizali zmage vse do zadnje tekme v skupini, na kateri so klonili proti ŠD Lokavc.

ŠD Lokavc so letošnji novinec v ligi in tudi trenutno prvouvrščeni na lestvici domače lokalne lige.

V skupini C napredovali ŠD Asi – Lok orodjarstvo in ŠD Loška dolina Andifit

V skupini C so se ekipe odločile za dva turnirska dneva. Tekme so bile napete tako v Loški dolini kot v Radovljici in vse do zadnjega se ni točno vedelo, kdo bo napredoval naprej. Vse tri ekipe imajo v skupini šest točk, vse po dve zmagi in dva poraza, kljub temu pa so prvouvrščeni ŠD Asi – Lok orodjarstvo, saj so imeli v medsebojnih tekmah večjo gol razliko. Asi, ki so bili sicer leta 2016 državni pokalni podprvaki SMZ, so fizično močna ekipa. Drugouvrščeni v skupini so ŠD Loška dolina Andifit z Notranjske. Lansko leto so bili skupinski osmoljenci, letos pa so v igri napredovali in prišli med osem najboljših ekip v Sloveniji. Na tretjem mestu je osmoljenec NK Smola, ki se tokrat poslavlja od napredovanja Lige ENA. Kljub temu, da so na drugem turnirskem dnevu premagali obe nasprotni ekipi, pa to zaradi razlike v zadetkih na medsebojnih tekmah ni bilo dovolj za napredovanje.

Asi, ki so bili sicer leta 2016 državni pokalni podprvaki SMZ, so fizično močna ekipa.

ŠD Loška dolina Andifit so se v drugo sezono vrnili še močnejši in prišli med osem najboljših ekip v Sloveniji.

V skupini D napredovali Vipoll Stara Nova vas in ŠD Trnava

V drugo sezono Lige ENA so se letos prijavili Vipoll Stara Nova vas, ki so že na začetku pokazali, da bodo težak nasprotnik. Na prvi tekmi so sicer igrali neodločeno, nato pa so do konca pokazali svojo premoč. Z 10 točkami so prvouvrščeni v skupini. Zanimiv boj je potekal med KMN Pečarovci in ŠD Trnava. Predvsem od njune medsebojne tekme je bilo odvisno, kdo bo drugi četrtfinalist iz skupine. Trnavci so premagali Pečarovčane in se na koncu s štirimi točkami uvrstili na drugo mesto. Tudi oni so ena izmed ekip, ki je v lanski sezoni izpadla v skupinskem delu, a se letos vrnila še močnejša in bolj motivirana. Poraženci te skupine so tokrat KMN Pečarovci. Uspeli so sicer premagati Trnavo na prvi tekmi, potem pa do konca skupinskega dela nikakor niso našli priložnosti za zmago.

Vipoll Stara Nova vas so že na začetku pokazali, da bodo težak nasprotnik.

Trnavci so premagali Pečarovčane in se na koncu s štirimi točkami uvrstili na drugo mesto v skupini D.

Četrtfinalni pari 2. sezone Lige ENA so naslednji:

ŠD Trnava : Bubka bar Gofar Brežice

ŠD Lokavc : ŠD Asi – Lok orodjarstvo

ŠD Loška dolina Andifit : ŠD Ribno

NK Begne : Vipoll Stara Nova vas