Aktualni prvaki ŠD Ribno po streljanju kazenskih strelov v polfinale Lige ENA

Ribno, 25. april 2018 – Povratna četrtfinalna tekma je potekala včeraj med ekipo ŠD Loška dolina Andifit in aktualnimi prvaki ŠD Ribno. Rezultat s prve tekme je bil izenačen s 3:3, kar je pomenilo napet boj za napredovanje v polfinale. Na igrišču so že v prvem polčasu nogometaši iz Loške doline pokazali, da so prišli po zmago, prvi polčas so zaključili z 0:1 po strelu Nika Sterleta ob podaji iz kota. Domačini so imeli na igrišču kar nekaj težav, vendar so se zbrali in vztrajno sledili zadetkom gostom. Tekma se je zaključila z rezultatom s 3:3, kar je pomenilo streljanje kazenskih strelov. V tem so bili boljši aktualni prvaki, ki so uspešno zadeli 3 zadetke, medtem ko so nogometaši iz Loške doline dvakrat zgrešili celotna vrata. S končnim rezultatom s 6:4* so se aktualni prvaki uvrstili v polfinale, za napredovanje v finale pa se bodo pomerili z domačimi ligaškimi nasprotniki NK Begne. Strelca za Loško dolino sta bila Nik Sterle in Rok Sterle (2×), za Ribno pa Jure Ažman, Grega Blažič in Jure Dolar.  

ŠD Ribno so se po kazenskih strelih uvrstili v polfinale Lige ENA, kjer se bodo pomerili proti domačim ligaškim nasprotnikom NK Begne.

Po napeti in burni tekmi je vodja aktualnih prvakov ŠD Ribno Blaž Ažman dejal, da so zasluženo napredovali. »Tekma je bila trda na obeh straneh, nekaj je bilo nervoze, nekaj preglavic je povzročalo težko igrišče in pa tudi kakšna napačna sodniška odločitev. Mislim, da je bil rezultat zasluženo izenačen, kar se pa kazenskih strelov tiče, je pa vse odvisno od sreče. Zasluženo smo zmagali, prevladovale so izkušnje in pa domač teren,« je poudaril Ažman.

Vodja ekipe ŠD Loška dolina Andifit Danilo Đekić po tekmi ni mogel skriti razočaranja: »Če primerjam obe tekmi, ki smo ju odigrali s ŠD Ribno, lahko rečem, da smo bili boljši. Samo prvi polčas na prvi tekmi so bili boljši oni, ostale tri smo bili močnejši mi. Fantje so dali 250 % od sebe in kljub poškodbi dveh ključnih igralcev pokazali povsem drugo raven igre. Kazenski streli so loterija, v kateri so bili na našo žalost boljši aktualni prvaki. Sem pa prepričan, da bi bil ob kakšni drugačni sodniški odločitvi rezultat povsem drugačen. Smo razočarani, vendar smo pa tudi ponosni na igro, ki smo jo prikazali in enotnost ekipe na igrišču.«

“Smo razočarani, vendar smo pa tudi ponosni na igro, ki smo jo prikazali in enotnost ekipe na igrišču,” so sporočili iz ŠD Loška dolina Andifit.