ŠD Lokavc z zmago z 1:0 s prve četrtfinalne tekme v Šentjernej po napredovanje

Sv. Lovrenc, 22. april 2018 – Kot zadnji so se na prvi četrtfinalni tekmi Lige ENA pomerili ŠD Lokavc iz Sv. Lovrenca pri Preboldu in ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja. Fizično težka tekma je prinesla samo en zadetek. Že na začetku obračuna je za ŠD Lokavc zadel kapetan Miha Žohar in povedel domačine v vodstvo z 1:0. Čeprav so bili Šentjernejčani na tekmi bolj borbeni, pa do konca tekme niso uspeli zadeti. Tekma se je tako končala z 1:0 za domačine. Povraten obračun, na katerem bomo dobili še zadnjega polfinalista Lige ENA, bo potekal v petek, 27. aprila, ob 18. uri na igrišču pri OŠ Šentjernej.

Vodja domačinov ŠD Lokavc Klemen Slana je priznal, da je bila tekma fizično težka: »Oboji smo se z veliko mero agresivnosti borili za prevlado na tekmi. Bolje je to uspevalo gostom, a na srečo smo kmalu po začetku tekme povedli. Pobudo so nato prevzeli Šentjernejčani in nas stiskali že na naši polovici igrišča. Povezane igre ni prikazala nobena ekipa, saj se je dejansko vse gradilo na borbi in agresivnosti. Tekma bi se lahko končala tudi z drugačnim rezultatom, a na srečo gostje niso izkoristili priložnosti, mi pa žal naših tudi ne. Naš borbeni duh se je kazal tudi na današnji tekmi, spet pa nas je mogoče tepla učinkovitost. Kot sem že na začetku 2. sezone rekel, lahko z motivirano ekipo premagamo vsakega in posežemo visoko. Zmaga je tako ostala doma, sedaj pa odhajamo v Šentjernej po napredovanje v polfinale Lige ENA.«

Gostje so bili po tekmi redkobesedni. Njihov vodja Nejc Prašnikar je na kratko povedal, da so se po prejetem zadetku celotno srečanje trudili izenačiti, vendar sreča ni bila na njihovi strani. »Upamo, da bo na povratni tekmi drugače,« je še dodal.

Čeprav so morali nogometaši iz Šentjerneja priznati premoč ekipi ŠD Lokavc pa bodo naredili vse, da bodo na domačih tleh obrnili rezultat v svojo korist.