Aktualni prvaki ŠD Ribno tudi v 2. sezoni Lige ENA v finalu

FOTOGALERIJA

Begunje na Gorenjskem, 19. maj 2018 – Če so imeli aktualni prvaki ŠD Ribno nekaj težav v četrtfinalu, pa so v polfinalu pokazali svojo odločenost in željo po napredovanju. Na povratni polfinalni tekmi so namreč ekipo NK Begne premagali z 1:3 in se tako še v drugi sezoni uvrstili v finale. Prvi polčas povratne polfinalne tekme je potekal dokaj izenačeno, a so vseeno ŠD Ribno na odmor odšli s prednostjo 0:1 po zadetku Jureta Vovka. Vidno željni napredovanja v finale NK Begne so uspeli v drugem polčasu zadeti samo enkrat, nogometaši iz Ribnega pa so poslali v njihovo mrežo še dva zadetka in se tako razveselili napredovanja v finale. Poleg dveh zadetkov Jureta Vovka je za ŠD Ribno en zadetek prispeval še Matija Dvoršak, za NK Begne pa je bil natančen Senad Huseinbašić. ŠD Ribno se bodo z drugim finalistom ŠD Asi – Lok orodjarstvo pomerili v petek, 1. junija, ob 20. uri v Stari Novi vasi.

Z ekipe NK Begne so po tekmi sporočili, da gredo aktualni prvaki iz Ribnega povsem zasluženo v finale. »Nekaj priložnosti smo sicer ustvarili in kazali pobudo ter željo po tem, da bi ustvarili nogometno pravljico, vendar občutno premalo za vstop v finale. Finale smo si želeli, vendar si ga tokrat nismo zaslužili,« je dejal trener Žarko Zrnić.

Vodja aktualnih prvakov Blaž Ažman je dejal, da so šli v tekmo odločno in z mislijo, da zgolj branjenje prednosti s prve tekme ne bo prineslo napredovanja. »NK Begne so v prvih minutah napadali, mi pa smo se uspešno branili in čakali na protinapade. Eden se nam je posrečil in tako smo naredili ključni korak k uvrstitvi v finale. Posebej velja pohvaliti strelca dveh zadetkov Jureta Vovka in pa vratarja Uroša Ganterja. Dosegli smo tudi zelo atraktiven zadetek s tako imenovanimi »škarjicami«. V zaključku tekme nam je koncentracija malo popustila, nasprotniki pa so dosegli zadetek. Mislim, da smo s skupnim rezultatom 6:2 zasluženo napredovali v finale, kjer bomo branili lanski naslov prvaka,« je še dejal Ažman in čestital ekipi NK Begne za pošteno igro in prijetno gostoljubnost.

avtor fotografij: Andrej Kalamar