Aktualni prvaki z dvema zadetkoma prednosti na povratno polfinalno tekmo Lige ENA

Ribno pri Bledu, 14. maj 2018 – V dobrih treh tednih se bosta ekipi ŠD Ribno in NK Begne na igrišču srečali kar trikrat. Enkrat v okviru domače lige, dvakrat pa v polfinalu. Prvo tekmo, polfinale Lige ENA, sta odigrali na domačem terenu aktualnih prvakov, na kateri so bili boljši slednji. Aktualni prvaki ŠD Ribno so bili za Begunjčane premočni s 3:1. Prvi polčas so zaključili z 1:0, nato so v drugem NK Begne prišli do izenačenja z 1:1, vendar so do konca tekme domačini še dvakrat poslali žogo v nasprotnikovo mrežo. Za domačine je dvakrat zadel Luka Milinković in enkrat Mario Pajk, za goste iz NK Begne pa Igor Petković. Povratna polfinalna tekma, ki bo dala finalista Lige ENA, bo potekala v četrtek, 17. maja, ob 18.30 v Begunjah na Gorenjskem.  

Vodja aktualnih prvakov Blaž Ažman je tekmo opisal kot tipično polfinalno: »Gostje so igrali strnjeno obrambo in prežali na protinapade. Premoč smo v prvem polčasu kronali z zadetkom, s svojo terensko premočjo pa smo nadaljevali tudi v drugem polčasu, vendar so gostje dosegli zadetek iz protinapada. V nadaljevanju tekme smo dosegli še dva zadetka in tako gremo na povratno tekmo z ugodnim rezultatom. Moram pohvaliti dobro sojenje ter fair-play na igrišču.«

Aktualni prvaki ŠD Ribno so na prvi polfinalni tekmi upravičili svoj naslov.

»Vse od zadetka sodnikovega žvižga smo bili v nekakšnem krču,« je najprej povedal trener ekipe NK Begne Žarko Zrnić. »Naša telesna govorica kot potrpežljivost v sestavljanju napadov nista bili na ravni polfinala. Vsekakor je dobršen del za to »krivec« aktualni prvak ŠD Ribno s svojim odličnim postavljanjem. Izkušeno in povsem zasluženo so odnesli zmago s prve tekme. Vmes med polfinalnima dvobojema smo imeli še tekmo v domači ligi, na kateri smo vsekakor pustili precej boljši vtis s samo igro in tudi končni rezultat je bil temu primernejši. Tudi tu so ŠD Ribno prišli do minimalne zmage s 3:2,« je primerjal tekmi Zrnić.

»Nadejamo se stopnjevanja forme. Kljub psihološki in rezultatski prednosti aktualnih prvakov bomo na povratni tekmi prikazali, da smo se zasluženo uvrstili v polfinale letošnje sezone Lige ENA. V veliko finale naj napreduje boljši. Prav tako tudi vse pohvale in iskrene zahvale ekipi ŠD Ribno ob toplem sprejemu in gostoljubju ob igrišču. V štabu NK Begne pa se pred povratno tekmo nadejamo pregovora »v tretje gre rado«,« je še dodal Zrnić.

NK Begne pravijo, da gre v tretje rado.