Na povratni četrtfinalni tekmi vstopnica za polfinale ekipi NK Begne

Stara Nova vas, 21. april 2018 – Ekipa NK Begne iz Begunj na Gorenjskem je prva postala polfinalist 2. sezone Lige ENA. Na povratni četrtfinalni tekmi so šele po kazenskih strelih s 5:6* premagali izjemno močno ekipo Vipoll Stara Nova vas. Tekma dveh enakovredno kakovostnih ekip je bila napeta od prvega pa do zadnjega trenutka. V prvem polčasu so si NK Begne z organizirano igro priigrali prednost z 1:3 pred domačini. V drugem polčasu so domačini iz Stare Nove vasi igro prikazali v višji prestavi in končali tekmo s 4:3 v svojo korist. Ker je bil skupni rezultat obeh tekem izenačen, so sledili kazenski streli, po katerih so slavili nogometaši iz Begunj. Med strelce so se za domačine vpisali Primož Kolbl (2×), Andrej Slana in Andrej Slavič. Za NK Begne pa so bili strelsko uspešni Danijel Đurić, Milivoje Garić in Igor Petković.

Predstavnik ekipe Vipoll Stara Nova vas Andrej Slavič najprej čestita nasprotnikom za preboj v polfinale ter sodniku za dobro in korektno odsojeno tekmo. »Tekma je potekala – kot je razvidno iz rezultata – podobno kot na prvem srečanju v Begunjah. V prvem polčasu so se nasprotniki v fazi obrambe pomaknili bližje svojim vratom. Uspelo jim je ubraniti naše napade in izkoristiti priložnosti iz protinapadov. Tako so v prvem delu tekme povedli z dvema zadetkom prednost. Po tem, ko nam je rezultat uspelo znižati, smo po napaki v obrambi spet dokaj hitro prejeli tretji zadetek za rezultat polčasa s 3:1,« je povedal Slavič.

Domačini so odmor izkoristili za pogovor, v katerem so sklenili, da bodo svoje moči vložili na pritisk v napadu. »Pritisk se je obrestoval in po nekaj dobro odigranih napadalnih akcijah smo do konca drugega polčasa uspeli rezultat spreobrniti v našo korist. Po mojem mnenju bi v nekaj minutah ali ob morebitnem podaljšku rezultat še povišali,« je poudaril Slavič in dodal, da so bili pri izvajanju kazenskih strelov nezanesljivi, kar je bila voda na mlin gostom.

Stari Novi vasi so se s to tekmo razblinile sanje o finalnem nastopu, saj bodo ravno oni tisti, ki ga bodo organizirali na domačih tleh. Že sedaj vabijo vse udeležence lige, navijače in ostale ljubitelje nogometa v Staro Novo vas 1. junija ob 20. uri, kjer bo dobro poskrbljeno za organizacijo ter samo vzdušje.

Vipoll Stara Nova vas tokrat ni imela športne sreče.

Žarko Zrnić, trener NK Begne, je dejal, da so bili že ob prihodu v Staro Novo vas navdušeni nad toplim sprejemom domačinov, atmosfero, krajem in prizoriščem, kjer jih je čakal še en zanimiv dvoboj za vstop med najboljše štiri v Ligi ENA. »Prav številčne rotacije na gostovanju nismo imeli, zato smo se morali temu primerno tudi prilagoditi. V prvem delu smo s strpno in organizirano igro prikazali kakovostno predstavo, preko protinapadov pa smo trikrat zatresli mrežo domačinov. Na odmor med polčasoma smo odšli povsem zasluženo z rezultatom 1:3 v našo prid,« je o prvem polčasu strnil vtise Zrnić.

NK Begne so kljub vodstvu pričakovali trd boj do zadnjega žvižga. Domači »juriš« ekipe Vipoll Stara Nova vas je poskrbel za rezultatski priključek in 5 minut pred koncem tudi za še en rezultatski preobrat med ekipama. »V drugem delu smo fizično padli, s tem pa tudi naša koncentracija ni bila več na ravni tiste iz prvega polčasa. Z identično zmago domačinov s 4:3 smo imeli pred sabo nepredvidljive kazenske strele, pri katerih smo morda prikazali več zbranosti in izkušenj. Vsekakor pa je bila ob naši strani športna sreča, ki smo si jo zaslužili s pogumnim pristopom,« je poudaril Žarko Zrnić.

Ključen trenutek za NK Begne je bil pri zadnjih strelih, ko je vratar Jure Patljak prvo ubranil strel in potem še sam prevzel odgovornost in zaključno žogo za polfinale poslal v mrežo nasprotnega vratarja. »Veseli in ponosni smo za ustvarjen uspeh, vse čestitke in pohvale želim ekipi Vipoll Stara Nova vas. Menim, da bi si oboji zaslužili preboj v polfinale, kar je dokaz obeh rezultatov, kot tudi prikaz kakovostnega ter zanimivega malega nogometa. Kot vselej si v naši ekipi posebnih rezultatskih pričakovanj in pritiskov nismo ustvarjali in si jih nikoli ne bomo. Prav vsakič pa lahko obljubimo zanimive predstave malega nogometa in nič drugače ne bo tudi v polfinalu,« je še zaključil trener NK Begne Žarko Zrnić.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na portalu Prlekija-on.net pod novico Stara Nova vas po napeti končnici izpadla v četrtfinalu Lige ENA.